Selecteer een pagina

Een vervolg…

Met de vorige blogpost, maakte ik de gemoederen los. Ik vroeg of je wel een goede baas voor jezelf was. Maar we kijken niet op die manier naar onszelf.
Ik vroeg daarom enkele freelancers in mijn kring het volgende: “Ben jij de baas, of het hardwerkende talent van jouw bedrijf?”.

If you had a manager that talked to you the way you talked to you, you’d quit.

If you had a boss that wasted as much of your time as you do, they’d fire her.

If an organization developed its employees as poorly as you are developing yourself, it would soon go under.

– Seth Godin

Ben je Het talent of ben de baas?

De meeste van ons freelancers zijn vakliefhebbers. We doen wat we doen omdat we er goed in zijn en er heel erg blij van worden dat we het (betaald) mogen doen om anderen te helpen. Klinkt toch als een ideale baan?

Als freelancer moet verschillende taken oppakken. Netwerken, de sales-gesprekken en de onderhandelingen. Niet alleen de planning maar ook de uitvoering van het werk. En dan ook nog de nazorg. Het is al knap als je dát allemaal rond-krijgt in je agenda qua tijd… maar hoe zit het met de cijfertjes?
Klopt het administratief ook nog een beetje? Ik bedoel, hou je met je (uur-)tarief rekening met al deze petten en alle tijd die hierin gaat zitten? (Of kijk je alleen naar de bottom-line aan het eind van de maand?)

Ik vroeg enkele freelancers “Ben je de baas of het talent van je eigen bedrijf?”. Hoewel iedereen in eerste instantie antwoordde “Ja hallo, ik ben toch zeker de baas!?”, moesten ze vaak het antwoord schuldig blijven als ik doorvroeg. Ik vroeg dan naar de manier waarop dat zou blijken. Ik vroeg wanneer ze als ‘baas’ van het bedrijf komen opdagen…

  • kom je opdagen als baas om je persoonlijke en bedrijfsbelangen te behartigen?
  • kom je opdagen als baas om NEE te verkopen als de opdracht (of opdrachtgever) niet in lijn is met je persoonlijke of bedrijfsnormen en waarden? Of als je planning écht veel te vol is?
  • kom je opdagen als baas wanneer je opdrachtgever je talent niet serieus neemt door (te) lage tarieven te onderhandelen of door projecten uit te kleden (wetende dat je je talent daardoor onvoldoende kan inzetten?)
  • kom je opdagen als baas wanneer het talent wéér een avond overwerkt om het project toch toffer te maken dan onderhandeld (voor gratis).
  • kom je opdagen als baas wanneer je aan het eind van de maand naar je facturen kijkt en kijkt naar alle tijd die erin is gaan zitten om die factuur te kunnen sturen?
  • kom je opdagen als baas om dan het ongemakkelijke gesprek met jezelf aan te gaan dat het niet oké is om voor een vergelijkbaar uurtarief als een 16-jarige thuisbezorger op een ebike te werken…? 

Hoe blijkt jouw rol als (eigen) baas?

Als vak-idioten hebben we vaak bakken met ervaring en kennis, wat we graag delen en inzetten om de ander te helpen. Maar je hebt ook een rol te spelen als baas van je bedrijf. Aangenomen dat je je freelance-activiteiten serieus neemt en dat je over 5 of 10 jaar nog steeds je eigen baas wilt zijn. Dan moet je zorgen dat je bedrijf gezond is en blijf én dat je er ook lol in blijft houden en op komen dagen. Als het talent én de baas van je eigen bedrijf. 

Doe je dat niet, kom je dan niet opdagen en laat je het op zijn beloop… dan ben je geen beste baas.

Bedankt voor het lezen, je bent geweldig… dat weet je toch?!