Selecteer een pagina

Heb je het al voorbij zien komen? De leukste ideeën challenge #5perdag! Vanaf 23 juli gaan wij elke dag een paar minuten schrijven, tekenen, krabbelen of misschien wel knippen en plakken. Even geen beeldscherm en geen afleidende notificaties. Gewoon pen & papier en wat “think time” voor jezelf. In mijn ervaring kunnen dan namelijk de leukste ideeën naar boven komen.

Zelf heb ik dozen met dagboeken uit verschillende periodes van mijn leven. Vol met gedachtes, aantekeningen, ideeën en opvallend veel tekeningen.

Te veel aan mijn hoofd

Eind 2017 realiseerde ik me dat ik een erg vol hoofd had, mijn dagelijkse journaling moment vond ik niet voldoende. Daarom ben ik gestart met vaker de computer aan de kant te schuiven en naast te schrijven ook meer te tekenen. Hierdoor dwong ik mezelf meer tijd voor mijn denkproces te nemen.

Het werden verschillende rustmomentjes tijdens doorgaans drukke werkdagen met ‘business as usual’. Soms had ik volle dagen met afspraken van 9 tot 16, maar dan zat ik rustig tussen de afspraken door te schrijven en tekenen.

Tekenen en schrijven bleek de oplossing

Van aantekeningen tot nieuwe ideeën, het doornemen van mijn planning of projecten, of gewoon een moment persoonlijke reflectie. Ik zat daar dan met mijn plastic zakje met markers en fineliners te genieten. Met als resultaat: een rustiger hoofd! En nog een bonus: meer energie en aandacht gedurende de hele dag. En fluitend naar huis, nog steeds bruisend van de energie en ideeën. Wat een hack!

In het najaar lanceer ik mijn online programma. Tijdens de pilot bedacht ik me dat schrijven en tekenen een super makkelijke en laagdrempelige oefening is die voor iedereen wel relevant is. Dat stuk is de leukste ideeën challenge, #5perdag, geworden. 5 dagen en 5 minuten per dag.