Selecteer een pagina

Een tijdje geleden sprak ik business-coach Bastiaan van den Noort. Hij hoorde mij aan en zei toen heel droog “dus…je wilt eigenlijk een startup beginnen…?“.

Zo had ik het nog niet bekeken, sterker nog… ik had allerlei andere plannen en ideeën voor dit jaar, alles behalve een startup beginnen. Zijn opmerking vrat aan mij, dat effect hebben zijn rake observaties wel vaker trouwens. En het uitwerken van mijn idee van “the better journaling -app“, stond écht heel duidelijk op mijn lijst van doelen voor 2018.

Als je mijn 3-delige post over 2017 (deel een, twee en drie) heb gelezen, weet je dat ik ben opgehouden met me te bemoeien met het HOE-vraagstuk; vragen als “hoe krijg ik wilde ideeën van de grond?”. In plaats daarvan focus ik me op WAT ik wil bereiken en dat vertel ik aan zoveel mogelijk mensen. Dan, en alleen dan, kan ik leren HOE ik het moet aanpakken.

Dankzij de opmerking van Bastiaan raakte ik even afgeleid en had ik een paar dagen nodig om goed na te denken over waar ik eigenlijk mee bezig was. Gelukkig realiseerde ik me al heel snel 2 dingen. Ik weet waar ik voor sta en waar ik heen wil. Dit is geen “new shiny toy“! Dit is mijn fantastisch groot doel dat ik al sinds 2015 voor ogen heb. In tegenstelling tot 2015 heb ik nu het zelfvertrouwen om deze stap te ondernemen én heb ik de kennis en ervaring dankzij mijn ervaring met de actie-planner van BetterJournaling®. Nú is ook echt de tijd ervoor aangebroken.

Startup journey

Vanaf volgende week zal ik mijn freelance uren verminderen. Op deze manier heb ik de tijd en aandacht voor deze startup-journey: van idee naar business. Ik kijk er naar uit het proces te delen via deze blog en je zo hopelijk te inspireren niet te blijven zitten op je ideeën.

Dank je wel voor het lezen, als altijd: je bent geweldig. Maar dat wist je inmiddels, toch?!