Selecteer een pagina

Fans van BetterJournaling® opgelet! De methodiek achter de actie-planner heb ik eindelijk weten te vertalen naar een solide training om jou te helpen richting te geven aan al die ideeën van je. Na een jaar van tweaken en tunen met pilot-groepen is QUARTERLEAP eindelijk beschikbaar voor iedereen.

Iedereen die klaar is om af te rekenen met het “zoveel ideeën”-syndroom en resultaat wil gaan zien met het uitwerken van hun beste idee. Iedereen die klaar is voor een beetje structuur in hun creatieve chaos toe te passen.

He bah structuur??

En structuur hebben wij briljante creatieven echt wel nodig. Want met gewoon hard werken is niet genoeg. Het is alsof je zonder te kijken in de zee duikt, keihard gaat zwemmen en verwacht dat je in Engeland uitkomt…

De 7 ‘afhaak’-factoren

Zo wat mijn aanpak vroeger: diep ademhalen en doorploeteren. ’s ochtends gaan zitten en tot diep in de nacht doorwerken. Helaas bleek het slechts een bezigheid. Want nooit, maar dan ook NOOIT kwamen mijn projecten op het punt dat ik ze wilde hebben: goed genoeg en klaar voor gebruik. Ik heb stapels beginnetjes van waanzinnige ideeën, die zonder sturing geen schijn van kans hadden.

  1. ik had geen duidelijke definitie van het resultaat van mijn projecten en ideeën
  2. ik had geen duidelijke of onrealistische deadline
  3. ik dacht niet goed na over alle stappen die ik moest nemen om het project te voltooien (ik keek per dag wel wat me handig leek)
  4. ik had geen overzicht van mijn voortgang
  5. ik had geen support systeem voor de moeilijke fases
  6. ik vergat waarom ik het project ook weer deed (waardoor afhaken makkelijk werd)
  7. ik had geen persoonlijk belang (te vrijblijvend)

Klinkt bekend…?

Heel veel super leuke business ideeën hebben, maar het niet af krijgen?

Afgeleid worden door het volgende idee.

Of denken dat het eigenlijk toch niet zo’n goed idee was (omdat het te moeilijk bleek)?

Er waren tijden dat ik dacht dat ik gewoon geen doorzetter was, niets kon afmaken. Ik ging mezelf een soort “firestarter” noemen, iemand die leuke ideeën bedenkt, waar anderen dan maar wat mee moesten doen. Dat kán hoor. Dat je een echte ideeën bedenker bent, maar ik persoonlijk wilde er eigenlijk geen genoegen mee te nemen. Hoe groter de stapel onafgemaakte projecten, hoe ongemakkelijker ik me ging voelen.

Mijn gevoel werd steeds luider en luider: “hier neem ik geen genoegen mee!”. Voor al mijn klanten maak ik de prachtigste dingen. Super creatief bedacht en uitgevoerd: perfect op planning. Het technische stuk van iets af kunnen maken had ik dus duidelijk wél in me, anders was ik daar ook hopeloos gefaald.

Ik moest één belangrijke overweging maken: “was ik content met altijd ideeën voor anderen bedenken en uitvoeren, werken aan hun visie?”.

“NEE!”

Ik heb te veel drive in me. Ideeën die eruit moesten, waar ik van voelde dat ik ze moet maken. Realiseren. Iets maken dat waarde toevoegt.

Dit besluit had verstrekkende gevolgen, om van het hebben van zoveel ideeën mijn kracht te maken, moest ik een systeem hebben. Een manier om te borgen dat ik dit ook kon waarmaken. Ik bedacht een systeem, waaruit BetterJournaling® als eerste product is ontstaan. Een planner die mensen zoals jij en ik ging helpen om ideeën tot uitvoer te brengen in cycli van 13 weken.

De kosmische grap…

Nu komt het mooiste. Al die gefaalde projecten waren de vlieguren die ik nodig had om te snappen hoe het wél moet. Waar ik dacht dat ik een hopeloze loser was door die enorme stapel gefaalde projecten, was ik gewoon een zwarte band productiviteit en planning aan het verdienen. Hi-la-risch!

QUARTERLEAP is de samenkomst van al die kennis. Gebundeld in een online training met live dagen. Omdat ik heb gemerkt dat het beter werkt als je echt even los komt van je business as usual en tijd neemt om bewuste keuzes te maken. Samen met andere ondernemers, niet meer in je eentje klooien. Daarbij is het ook veel leuker om elkaar in het echt te zien, dan alleen maar via een beeldscherm. Laten we het HEI-dagen noemen!

De training duurt 13 + 4 weken

  1. 4 weken voorbereiding: waar sta je en waar wil je heen?
  2. HEI-dag: maken van het 13 weken plan 
  3. 13 weken (een kwartaal) werken aan je project om met sprongen vooruit te komen. Dankzij wekelijkse methodes én een uniek support systeem.

Meer weten? Boek een vrijblijvende sanity-check; in 30 minuten kun je je challenges met mij delen en denk ik met je mee. Wat is je beste idee, en is je idee té wild of juist wild genoeg? Én, wat zou jouw eerste QUARTERLEAP kunnen zijn?


Dank je wel voor het lezen. Je hebt geweldig, dat weet je toch?!