Selecteer een pagina

Ondernemen met je
eigen idee, speciaal voor drukke freelancers met ambities.

“Ik heb altijd zoveel ideeën, maar ik weet niet goed met welk idee of waar te beginnen… (daarom krijg ik ook niets af en ben ik steeds afgeleid…)”

– ik 5 jaar geleden

Ben jij ondernemend en heb je steeds nieuwe ideeën? Weet je niet goed met welk idee of waar je moet beginnen om het ook af te maken?

Als freelancers hebben we het vaak ontzettend druk in ons bedrijf, werken voor klanten. Lekker je eigen tijd en voorwaarden bepalen. En vaak verdient het ook heel lekker. Alleen… hoe hou je er ook genoeg aan over? Iets met sparen voor later of voor eigen geld bij het kopen van een huis of een sabbatical…

Ik denk dat jij net als ik hier al talloze prachtige business ideeën voor heb bedacht. Ideeën voor een online programma of om een co-work space of vakantie te organiseren, een app maken of opdrukken voor posters of t-shirts ontwerpen. Allerlei ideeën om als business asset in te zetten, waardoor je niet per uur een factuur hoeft te versturen…

Maar… hoe zorg je dat het afkomt te midden van ‘business as usual‘ en ‘een leven‘? Zonder jezelf helemaal kapot te werken…

“Ik had een stapel onafgemaakte projecten, tot mijn grote verdriet en schaamte. Ik wilde het té perfect doen. Nooit was het goed genoeg!”

 

Mislukking op mislukking

In de loop van de jaren heb ik heel wat projecten opgestart. Allerlei wilde business plannen, start-ups of andere vormen van neven-inkomsten. Premium WordPress themes of design templates bijvoorbeeld. Ik heb mijn eigen internationale mountainbike-team gehad. Ben geïnterviewd door Koen en Sander op 3FM voor een van mijn start-ups. Heb gesproken over diverse evenementen over mijn passies… Stuk voor stuk prachtige ervaringen, maar zonder blijvend effect.

Uiteindelijk strandde alle initiatieven. Soms omdat ik het niet goed genoeg vond. Of het werd te moeilijk om alleen door te gaan en ik durfde niet om hulp te vragen. Talloze redenen en het enige dat ik uit deze periode heb is een stapel notitie-boeken met potentiële ideeën en een ‘virtuele stapel‘ onafgemaakte project-beginnetjes. Maar daar kwam een einde aan!

SOUL SEARCHING

Voor mijn werk deed ik altijd onderzoek naar de onderliggende motivatie van de mens. Als student van menselijk gedrag, kon ik ook mezelf onder de loep leggen. Mijn eigen gedrag, gewoontes, gedachten en motivaties. Soul searching

Hoe kon ik mezelf ‘hacken‘ om projecten af te krijgen én succesvol de wereld in te slingeren? Ik vertikte het om te accepteren dat ik gewoon “géén doener” of “géén afmaker” zou zijn.

Uiteindelijk bedacht ik een idee, een methode, waardoor ik meer structuur en organisatie in mijn workflow kreeg. Het ontstond dankzij alles dat ik in de voorgaande jaren had geleerd door op mijn bek gaan.  Met het lanceren van de BetterJournaling® 13-weken actie-planner veranderde ALLES! 

EI-DE-LIJK kon ik mijn projecten eens af maken. EI-DE-LIJK kon ik mijn ambities gaan realiseren. En dat voelde F’ing goed!! #NEVERSETTLE

“Wat een kosmische grap… Wat ik bedacht als nood-oplossing voor mezelf; een methodiek voor meer structuur en organisatie in mijn workflow, bleek mijn beste business idee, ever!”

Neem geen genoegen! Maar kom wél in beweging. Elke stap telt, zelfs al moet je later bijsturen!

Mijn motto is altijd: in beweging komen! Niet blijven twijfelen, blijven nadenken en plannen!

Als je grote plannen en ambities hebt, kom je er niet door te blijven stilstaan en twijfelen. Jezelf afvragen wat de juiste stap is om te nemen, uit angst de verkeerde stap te nemen. Geloof mij: over zulke besluiten kun je vervolgens jaren doen, zonder een meter vooruitgang te boeken. You’ve gotta make a move!

Voor hetzelfde geld neem je 10 stappen in de verkeerde richting, leer je ervan en kun je daarna meters maken in de juiste richting.

Vraag jezelf af: waarmee boek je de meeste progressie? Wat is de betere strategie? Afwachten tot je het perfect hebt uitgedacht? of met kleine stappen beginnen en bijsturen wanneer nodig?

 

Vraag jezelf af: hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje! Maak jezelf niet gek met een onmogelijke todo-list!

Wat zou je kunnen doen in een jaar? Lastig inschatten he?! Wat kun je in een kwartaal, 13 weken? Now we are talking!
Met QUARTERLEAP leer je hoe je grote ambities kunt realiseren met kwartaal-sprongen. Hoe je een takenlijst kunt opstellen die past bij je lifestyle én je ambities. Zodat je je empowered zult voelen en échte stappen vooruit kan boeken!

“Met beide benen op de grond, inspirerend en toegewijd. Combineer dat met kennis, ervaring en praktische handvatten en op het juiste moment een schop onder je …. Dat is wat Tanja doet. Waardoor jouw ideeën ook werkelijk omgezet worden in business. 

En natuurlijk D O E  je het zelf 😉  QUARTERLEAP is het vliegwiel dat mijn creatieve motor op volle toeren liet draaien en er structuur in aanbracht. Precies wat ik nodig had! 🚀

Harriet Kollen

Onderwijsvernieuwer

QUARTERLEAP geeft helderheid en resultaat voor jouw bedrijf. Voor de multipassionates, de scanners, ideeën mensen en alleskunners.

Dit kun je verwachten van QUARTERLEAP.

 

1. DEEP INNER WORK – 4 MODULES, 4 WEKEN

Ondernemen is persoonlijk. Zonder een flinke dosis zelfkennis en zelfwaardering maak je het heel lastig voor jezelf. Zéker als je duurzame plannen wilt maken, plannen waar je niet elk kwartaal weer vanaf wilt wijken omdat het niet meer motiveert. In het eerste deel neem ik je hierin mee. Verdeeld over 4 weken ontvang je de Deep Inner Work modules om jezelf te doorgronden en klaar te stomen voor het plan-gedeelte. Soul searching dus!

2. THE WORK – 13 MODULES, 13 WEKEN

Aan het beging van het kwartaal doen we een kickoff met de hele groep QUARTERLEAP deelnemers. Tijdens deze intensieve planningssessie (HEI-dag) maak je een plan voor het aanstaande kwartaal en valideer je je plan bij mij en andere deelnemers.

De groep bestaat uit alleen hoog gemotiveerde ondernemers met een intense drive. Uit de dynamiek die ontstaat, ontstaan niet alleen de beste plannen, maar ook de mooiste samenwerkingen. Kies je buddy om elkaar scherp te houden. Gedurende de implementatie weken die volgen, ontvang je elke week een nieuwe module om effectiever en leuker te werken aan de uitvoering van je plan.

3. MASTERMIND & ACCOUNTABILITY MODUS – NON STOP!

Via een besloten Facebook groep heb je de gelegenheid om deel te nemen aan ‘virtuele co-work’ dagen. Elke co-workdag begint met een dagstart: Wat ben je van plan te doen, waar loop je tegenaan of heb je hulp bij nodig. We sluiten de dag ook af door te delen hoe je dag is verlopen. Deelname is vrijwillig, maar je zult zien dat productiviteit en focus omhoog gaat op het moment dat je aan anderen uitspreekt wat je daadwerkelijke intenties zijn.

Elke maand kun je deelnemen aan een online call. In de Facebook groep kun je mij ook oppiepen voor boost of een schop onder je kont. I’ve got your back! 

4. VIP & 1:1 TRAJECT

Voor de ‘lucky few‘ bestaat er de kans om een jaar-traject met mij te doorlopen. We pakken je hele business aan, stellen jaar-doelen op die passen bij je ambities en werken er per kwartaal naar toe. Het aantal plekken voor deze coaching heb ik beperkt omdat ik je op deze manier mijn tijd en aandacht kan garanderen.
I have your back, remember?

Elk kwartaal even samen aan tafel, kijken waar je op vastloopt. Wat je successen zijn en welke volgende stappen je kunt gaan ondernemen. Daarnaast ontwikkelen we jouw business dashboard dat je helpt je doelen op scherp te stellen en meetbaar te maken. We laten niets aan toeval over, dit wordt jouw jaar!

Maar ga niet zitten wachten tot het begin van een nieuw jaar…
begin gewoon vandaag al!

 

QUARTERLEAP PLUS
€ 247 excl. btw

Online modules om inzicht te krijgen in je dromen, hoe je strategische plannen maakt en stappen onderneemt (en blijft ondernemen!).

HEI-dag: een live kickoff sessie om je kwartaalplan aan te scherpen

Besloten SLACK community met virtuele co-workdagen & accountability-modus

Elke maand een online group call (3 calls)

Day by Day - 13 weken actie-planner van BetterJournaling®

QUARTERLEAP VIP 1:1
€ 1997 excl. btw

Exclusief VIP jaarprogramma, maximaal 10 plekken

Elk kwartaal een 1 op 1 planning-sessie, te beginnen met de jaar kickoff: je jaar in kaart en Q1 planning.

Elke 6 weken 1:1 call

Besloten SLACK community met virtuele co-workdagen & accountability-modus

Business development coaching

  • ontwikkeling van jouw Business Dashboard: je business naar de next level door sturen op de cijfers, je persoonlijke kpi’s

Online modules om inzicht te krijgen in je dromen, hoe je strategische plannen maakt en stappen onderneemt (en blijft ondernemen!) + speciale jaarplanning module

4x Day by Day - 13 weken actie-planner van BetterJournaling®

ps. je bent geweldig… dat weet je toch?!