Selecteer een pagina

2 weken geleden publiceerde ik de eerste startuplog. Hierin stonden 2 vragen centraal: wat is de definitie van klanttevredenheid? En wat is de definitie van succes voor de startup? De klanttevredenheid is belangrijk om vooraf over na te denken, zeker als je een product maakt of gaat maken dat iemand potentieel een rotgevoel over zichzelf gaat geven…

Het risico van de ‘productivity’ niche

Ik maak producten voor drukke ondernemende vrouwen en mannen met ideeën voor uitbreidingen voor hun onderneming (business assets). Daar zit natuurlijk een risico in dat je iemand NIET goed helpt. Dat deze (nog meer) gefrustreerd raakt en afhaakt bij het realiseren van haar dromen. Je  beseffen wat klanttevredenheid bepaalt helpt je bij het uitdenken van het concept en de positionering. Wat ik overigens lastig vind, is het verschil tussen wat mijn eerste versie zal kunnen en zal betekenen voor klanttevredenheid en wat mijn gedroomde eind-versie betekent voor klanttevredenheid. Een eerste versie, minimal viable product (mvp in kort), moet waarde voor je klant en  onderneming toevoegen en niet alleen ‘uitvoerbaar’ zijn in een afzienbare tijd.

Jarenlang liep ik met dit idee in mijn hoofd. Er waren meerdere redenen waarom ik het zo lang uitstelde. Het idee moest misschien nog rijpen, ik moest nog groeien in bepaalde gebieden. Maar de gedroomde eind-versie is behoorlijk complex, té complex om in één keer uit te denken. Een eerste stap deed ik vorig jaar. Door het principe van de 13 weken te testen in de vorm van de Day by Day actie-planner. De volgende stap, het bedenken van de mvp voor de online versie heb ik lang voor me uitgeschoven. Toen ik twee weken geleden ‘gewoon begon’, kwam het toch uit mijn hoofd en op papier. Mijn vrees was nergens op gebaseerd. Eenmaal bezig kwam het nog meer tot leven, met mijn ideale klant voor ogen en de definitie van klanttevredenheid is het me aardig gelukt om de eerste versie te maken. Die is nu klaar om te testen!

Ontwerpen van een prototype - IHSMI

Dat kan als je mij ‘in het wild’ tegenkomt, maar ik ben ook aan het nadenken over hoe ik ‘op afstand’ zou kunnen testen. Meld je aan via een berichtje op social media.

Dank je wel voor het lezen. Je bent geweldig, dat weet je toch?!