Selecteer een pagina

Vijf Elementen…

Phili Hoogsteder van Studio Binnengewoon kan je daar alles over vertellen, en dat zal ze tijdens deze workshop ook doen. Deze vijf Elementenleer is de basis van Feng Shui, BaZi en I Tjing, kortom: de Chinese Metafysica. Maar ook de basis van jouw leven, jouw talenten, mogelijkheden en focuspunten.

“Zoals ze het mij uitlegde, was het alsof zij mij de cheat codes voor mijn planning ging geven.

Wanneer de flow gunstig staat, kan ik dus extra hard gaan en met minder moeite meer resultaat boeken… ?!

Ja, doe mij dat!”

Gras

Je bent als gras’, zei ze tegen me. Ik wist even niet wat ik ervan moest vinden. Het klonk nou niet bepaald sexy. ‘Gras??!’ herhaalde ik. Phili Hoogsteder van Studiobinnengewoon.nl verduidelijkte; ‘gras krijg je niet zomaar kapot. Je kunt erop staan, maar het buigt terug. Het heeft de wortels diep in de bodem en blijft steeds groeien’. Ik leunde naar voren, geïnteresseerd deze keer.

‘Gras kun je dus ook zien als volhardend. Als overlevers. Er is echter één ding wat je moet onthouden…’

Daar zul je het hebben…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
‘Gras groeit niet harder als je eraan trekt! Heb geduld.’

Wie is Phili?

Ik leerde Phili vorig jaar kennen tijdens een training van Simone Levie. Phili is Vijf Elementenleer-expert: Feng Shui en Chinese astrologie, en nog een heleboel meer want de expertise van Phili gaat véél verder dan vertellen waar je je stoel of bureau moet neerzetten.

Phili en ik zijn tevens beide planning-nerds en ze liet mij haar jaarplanning zien. Daarbij vertelde ze dat zij via berekeningen bepaald op welke dagen of periode de flow mee zit… en waneer niet. ‘Dat soort ‘clash’-dagen moet je niet te hard je best doen tegen de stroom in te gaan‘, vertelde ze me. 

Zoals ze het mij uitlegde, was het alsof zij mij de cheat codes voor mijn planning ging geven. Wanneer de flow gunstig staat, kan ik dus extra hard gaan en met minder moeite meer resultaat boeken… ?! Ja, doe mij dat!

Ik vroeg me af of dat universeel zou zijn, net als een horoscoop die zo universeel geschreven is dat iedereen er wel wat mee kan. Daarom maakte Phili voor mij een persoonlijke analyse. Op basis van astrologie, Vijf Elementen en wat nog meer. Het resulteerde in een soort mystieke inkijk in mijn ziel en legde inzichten en talenten bloot die ik allang vergeten was.

Werken met de flow

Phili deed deze analyse aan het begin van mijn mini sabbatical, een periode van luwte, niets produceren, niets (of weinig) communiceren en even rust en stilte. Om na te denken en vooruit kijken naar mijn volgende stappen. Te kijken naar mijn planning voor de komende periode. Volhardend doorzetten als gras. Prachtig toch?!

Met het Chinese nieuwjaar komt ook een periode van HOUT; het element dat staat voor creativiteit en ideeën; ideale tijd om aan de slag te gaan met je ideeën. Met de passie van het element VUUR en de doe-kracht van METAAL sloegen Phili en ik de handen in één voor een workshop strategische jaarplannen maken. 

Workshop jaarplanning

Op vrijdag 8 februari geven wij in Zaltbommel (in een erg leuke locatie!) een workshop Jaarplanning (meer info). Hier combineren bij de Vijf Elementenleer met Strategische plannings-vaardigheden. Zo kun je ontdekken waar de flow in je onderneming zit het komende jaar én maak je meteen een planning. Om thuis direct aan de slag te kunnen. 

Gratis actie-planner voor de eerste 5!
De workshop is op 8 februari van 13:00 tot 16:00 uur en een kaartje kost slechts 37,-
Voor de eerste 5 inschrijvers ligt er een gratis 13-weken actie-planner klaar bij aankomst!

Bedankt voor het lezen, je bent geweldig! Dat weet je toch?!