Selecteer een pagina

Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag; “waarom 13 weken in Day by Day, de 13 weken actie-planner?”. Het korte antwoord is: er gaan 13 weken in een kwartaal en een jaar-planner zou veel te dik worden om dagelijks bij je te dragen.

Het iets langere antwoord…

Om succesvol side-proiects te realiseren, moet je ze opbreken in behapbare brokken. Bekijk wat de kleinste variant van je idee is. Wat voegt nog steeds waarde toe voor je eind-gebruiker en voor je business. De MVP. Minimal Viable Product » earliest testable, usable, lovable…

Hoe lang doe je erover om zo’n MVP af te maken?

Hoe veel tijd kan en wil je effectief besteden aan side-projects die significant iets bijdragen aan je leven, je business en je lange termijn visie? Als je van scratch af aan moet beginnen, naast je full-time freelancing business of baan, moet je het waarschijnlijk doen van een paar gestolen uren links en rechts. Iets vroeger opstaan, iets later naar bed. Dat soort dingen. Met een beperkte slagkracht is een periode van een maand gekkenwerk. Maar 3 maanden…? Welk perspectief biedt dat…?

3 maanden, 13 weken is enorm overzichtelijk
Iedereen kan zichzelf wel ergens toe zetten binnen zo’n overzichtelijk tijdspad. Het vliegt écht zo voorbij namelijk. Ook kunnen we allemaal focus houden om gedurende 13 weken ons te richten op dat ene idee. Alle aandacht op dat ene idee voor je MVP en om alle andere ideeën, oud en nieuw naast ons neer te leggen… voor tenminste 13 weken.
Daarbij lukt het iedereen ook wel om een gewenste uitkomst te visualiseren voor een datum die niet zo ver in de toekomst ligt. Een datum 13 weken van nu vastleggen en bedenken wat we op die dag gaan opleveren, kunnen wij allemaal. Vervolgens terugrekenen wat we er gedurende die 13 weken voor moeten doen ook.
Daarom 13 weken dus.

  • 13 weken = 1 kwartaal
  • overzichtelijke tijdsinvestering
  • makkelijk de gewenste uitkomst te visualiseren op een dergelijke korte termijn
  • makkelijk commitment toezeggen naar 1 idee voor tenminste 13 weken

Bedankt voor het lezen! Je bent geweldig, dat weet je toch?!